Най-големите замърсители на водата

 

 

 

 

 

 

 

 

Канализацията и торовете

Канализацията не е толкова голям, колкото някои други замърсители, но има своите опасности: в малки количества се разпада естествено и изобщо не уврежда водата, но в големи количества изчерпва количеството от кислорода във водата. Когато се изчисти твърде много кислород, замърсената зона не може да поддържа морския живот. Тези области са известни като „мъртви зони „и има повече от 400 от тях по света, причинявайки сериозни щети на здравето на океаните.

 

Киселинният дъжд

Въпреки, че кампанията за проследяване на киселинните дъждове е направила това по-маловажен въпрос, отколкото беше в миналото, това все още е сериозен проблем със замърсяването. Бързо опресняване на начина, по който: изгарянето на изкопаеми горива освобождава съединения, които взаимодействат с Н20 във въздуха, създавайки модифицирана версия на дъждовната вода, която включва азотна и сярна киселина, която замърсява водата и почвата, засегната от дъжда.

 

Маслената промишленост

Всичко за петролната индустрия – пробиване, преместване, полагане на тръбопровод, корабоплаване – отваря възможността за замърсяване на водите. От платформите, които са компрометирани от лошото време (като тези на Персийския залив) до баржите, които имат случайни разливи, вредата никога не е умишлена, но все още е едно от основните опасности, пред които е изправена чистата вода и морския живот.

 

Топлина

Това може да не изглежда като такова лошо нещо – в края на краищата. Точно – но дотогава изхвърлянето на топла вода при охлаждане на електроцентралите означава промяна на температурата на водоизточника, което може да насърчи плътността на видовете да променя и променя биологията на водата. Топлинното замърсяване може да бъде също толкова вредно, колкото и замърсяването с бактерии или утайки.